Изба Mar de Frades

В началото на 80-те група от ентусиазирани лозарите започват да преоткрият потенциала на галисийски местните грозде и особено на Albariño (Албариньо), най-престижният от всички от тях.
Мар де Frades е създадено през 1987 г. и неговата история е успоредна на тази на Rias Baixas, който придобива своя официален статут DO през 1988 година.
Мар де Фрадес е пионер в региона и представлява същността на Val do Salnés, исторически подрайон за Albariño.
През 2006 г., след придобиването на избата от Групата Zamora, нова изба е построена на върху терасираните лозя, с нова техника и съоръжения и с прекрасна панорамна гледка към океана.
Мар де Frades означава Море на Монаси. Това е името, дадено от местните жители на мястото в устието Arousa, което поклонниците използвали, за да пристигнат от тяхното морско пътешествие
по пътя си към Сантяго де Компостела. Това място перфектно се вижда от винарната.
Синята Rhin бутилка представлява цвета на океана, намиращ се пред нас. Синият кораб, който се появява върху етикета, когато температурата на виното е подходящо за консумация,олицетворява старият начин на транспортиране на поклонниците по пътя им към Сантяго.
Всички тези елементи правят MAR DE FRADES най-разпознаваемият и емблематичет Albariño бранд.
Finca Valiñas
и се разпростира върху терасовидните страни на южния склон на планината Valiñas, обграждаща винарната. На повече от двадесет и пет годишна възраст, лозите Albariño се държат в гранитни перголи, за да се избегне влажността на почвата и да имат достъп до Атлантическия бриз. Освен това, ние имаме дългосрочни споразумения с производителите на грозде от Val Salnés, които разчитат на нашият качествен надзор и контрол през цялата година. Винарната Mar de Frades се намира в подножието на лозето Finca Valiñas по склоновете на планината, в центъра на долината Salnés и с лице към устието на река Arosa, откъдето атлантическия бриз навлиза умерено през устието на реката.Гроздето се бере ръчно и се транспортира до винарната в малки касетки, като незабавно се анализира и отнася към масите за селектиране.