ВОДКА БЕЛОГВАРДЕЙСКАЯ ОСОБАЯ

Водка БЕЛОГВАРДЕЙСКАЯ е естественото продължение в развитието на произвежданата до 1918г. водка БЕЛОЗЕРСКАЯ.
За първи път водката е произведена през 1747г. по рецепта на Князете Белосельски – Белозерски в собствения им ликьоро-водъчен завод.
Рецептата е съхранена през вековете в семейството и в началото на 2008г., след 90 годишно прекъсване, производството на водката, която през 1755г. с указ на Нейно Величество Екатерина II Велика е утвърдена, като напитка на Двора, дворяните и дипломатическия корпус, е възстановено от наследниците на Князете Белосельски – Белозерски.Днес водка БЕЛОГВАРДЕЙСКАЯ се произвежда в градовете Санкт – Петербург и Таллин , в заводите на семейната фирма на Князете Белосельски – Белозерски, РОССДОМ ООД, съвместно с партньорите от АО РЕМЕДИЯ Груп и АО Выху Вейн.Изключително високото качество на водка БЕЛОГВАРДЕЙСКАЯ , се постига благодарение на съхранената през вековете уникална технология, към която в началото на XXI век са добавени процеси на филтрация с използване на нанотехнологии.
Най-добрата суровина за водка БЕЛОГВАРДЕЙСКАЯ е пшеницата. Зърното се смила на брашно , добавя се вода и тази смес определено време се вари под налягане. В течение на този процес (варенето) нишестето, съдържащо се в пшеницата, се превръща в гелообразна маса, след това в захар, която при ферментацията, под въздействието на специална мая, се трансформира в алкохол.Ферментацията продължава 40 часа, след което се получава силен фермент, от който се приготвя спирт с високо съдържание на алкохол, което е гаранция за чистотата на произвежданата водка БЕЛОГВАРДЕЙСКАЯ . За тази цел, алкохолът, съдържащ се във фермента се очиства и концентрира при постоянна дестилация в дестилационна система, състояща се от 5 колони. Колоните са с височина 20 – 40 метра.
За да бъде спиртът за направата на водка БЕЛОГВАРДЕЙСКАЯ от най-високо качество, той преминава през различни процеси на очистване и филтрация.
След излизането от дестилационната система, спиртът за водка БЕЛОГВАРДЕЙСКАЯ минава през филтър, направен от слой дървени въглища с дълбочина 8м. За направата на този филтър се използва дървесината на ябълкови и брезови дървета.
За да бъде водка БЕЛОГВАРДЕЙСКАЯ приятна и мека за консумация, след очистването с дървени въглища спиртът определено време „отлежава” в кокосови филтри, които допълнително го „омекотяват”.
Преминавайки през етапа с кокосова обработка, спиртът за водка БЕЛОГВАРДЕЙСКАЯ се подлага на кварцова филтрация, която му придава блясък. Добавя се пчелен мед и екстракт от зелена ябълка и спиртът преминава ПЛАТИНОВА ФИЛТРАЦИЯ.
Доведеният до съвършенство спирт на водка БЕЛОГВАРДЕЙСКАЯ се смесва с изключително чиста и мека вода, добивана от кладенец с дълбочина 197м.
Процесът на смесване на спирта с водата се нарича „копаж” и е също толкова сложен, колкото при производството но Френски коняк.